Librije

Partner van bol.com (gif, 88x31)Een selectie van bijbels, allemaal te bestellen bij Bol.com. De opbrengsten worden gebruikt om deze site in de lucht te houden.

Kijk ook eens naar de pagina's met boeken, kunst en DVD's!

Bijbel in gewone taal

In 2014 verscheen de Bijbel in gewone taal, een geheel herziene versie van de Groot Nieuws Bijbel. Er zijn twee edities: een gewone hardcover en een luxere uitgave.

Herziene Statenvertaling

Eind 2010 verscheen een herziene versie van de aloude Statenvertaling, een initiatief van de Gereformeerde Bond. Enkele edities: gewone hardcover, vivella (zachte omslag), huisbijbel en een editie met psalmen.

Nieuwe Bijbelvertaling

De bijbelgenootschappen NBG en KBS achtten het hoog tijd voor een nieuwe, leesbare bijbeluitgave. Na 10 jaar werk werd in oktober 2004 de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) gepresenteerd.

omslag Nieuwe BijbelvertalingAl voor verschijning was de NBV omstreden: "het Onze Vader is heel anders geworden", "gemiste kans om de godsnaam correct op te nemen", "voederbak voor kribbe", et cetera. De critici lijken daarbij voorbij te gaan aan een aantal belangrijke factoren: bijna 400 jaar taalontwikkeling, en vooral de verschillende uitgangspunten van de vertalers.

De Statenvertalers probeerden zo dicht mogelijk bij de bronteksten te blijven - daarin lag immers Gods woord besloten, en daar moet je niet aan sleutelen, zo was hun gedachte. Ze waren meer overzetters dan vertalers. Omdat de Nederlandse woordenschat en grammatica nu eenmaal niet overeenkomen met die van het Hebreeuws en Grieks, ontstonden veel 'rare' zinnen - die echter vaak erg mooi kunnen zijn. De Nieuwe Bijbelvertaling wil ook dicht bij het origineel blijven, maar niet ten koste van leesbaarheid en begrijpelijkheid.

Dit stukje uit Genesis 1 laat zien hoe de tekst in de NBV normaler lijkt voor hedendaagse lezers, terwijl de tekst uit de SV mooi gedragen overkomt.

Enkele van de vele edities: standaardeditie, ebook, dundruk met deuterocanonieke boeken, en een parallel-editie met NBV en Statenvertaling.Overige bijbels

Er zijn talloze andere edities in boekvorm beschikbaar. Blader hier door de catalogus.


De genoemde prijzen zijn slechts een indicatie; kijk op de site van bol.com voor de juiste, actuele prijzen.

winkel

bijbels | boeken | kunst | DVD's