Films op DVD

Partner van bol.com (gif, 88x31)Een selectie van films geïnspireerd op bijbelse gebeurtenissen. Alle DVD's zijn te bestellen bij bol.com. De opbrengsten uit dit affiliate program worden gebruikt om deze site in de lucht te houden.


The Passion of the Christ (2004)

Passion Of The Christ, The
regie: Mel Gibson
Mel Gibsons omstreden én bejubelde interpretatie van de laatste twaalf uren van het leven van Jezus, nu ook op video en DVD. Omstreden vanwege overdreven bloederigheid, vermeend antisemitisme, en creatieve interpretatie van de evangelies. Bejubeld vanwege de overweldigende cinematografie en de onweerlegbare dramatiek van het verhaal. Bestel hier.


The Ten Commandments (1956)

Ten Commandments (1956)
regie: Cecil B. DeMille
Er zijn maar weinig films die zich kunnen meten met het spectaculaire schouwspel van 'The Ten Commandments'. Hiervoor werden in Egypte en in de Sinaï-woestijn decors gebouwd die tot de grootste uit de filmgeschiedenis behoren. Het verhaal gaat over Mozes (Charlton Heston) die, ooit zeer geliefd bij de Farao (Yul Brynner), zijn bevoorrechte positie de rug toekeert om zijn volk naar de vrijheid te leiden. Het beeld en geluid zijn geheel naar de huidige technieken aangepast. Bestel hier.


Jesus Christ Superstar (2000)

Jesus Christ Superstar (2000)
regie: Gale Edwards
De passie van Jezus Christus gezien door de ogen van Judas. Deze populaire rock-musical is gebaseerd op de in 1996 in Londen en in 2000 op Broadway uitgebrachte show, geregisseerd door Gale Edwards. De muziek is herschreven en getuned naar de moderne tijd. (Het is dus niet de hippie-musical uit de jaren '70!) Bestel hier.


Jesus Christ Superstar (1973)

Jesus Christ Superstar (1973)
regie: Norman Jewison
En dit is dan de originele "hippie-versie" uit de jaren '70. Na het maken van de beroemde rockopera op LP besloot het duo Tim Rice & Andrew Lloyd Webber om ook een film te maken over het leven van Jezus. Met Ted Neeley als Jezus, Carl Anderson als Judas en Yvonne Elliman als Maria Magdalena. Bestel hier.


The Da Vinci Code (2006)

Da Vinci Code, The (1DVD)
regie: Ron Howard
De film naar het boek van Dan Brown. Volgens sommigen godslasterlijk, volgens anderen razend spannend, en volgens weer anderen slaapverwekkend. Oordeel zelf! Bestel hier.
Er zijn allerlei verschillende versies verschenen van deze DVD.


The Bible (In the beginning) - 1966

Bible, The (1966)
regie: John Huston
In deze film, die de eerste 22 hoofdstukken van Genesis toont, zijn de verhalen uit het Oude Testament met een verbazingwekkende sfeer en kracht vertaald naar het witte doek. Dit is de saga over wat de mens creëerde, zijn ondergang, zijn overleven en zijn onverzettelijk vertrouwen in de toekomst. De vertolkingen van George C. Scott als Abraham, Ava Gardner als Sarah en Peter O'Toole als de voortdurend aanwezige Engel, vullen het episch gehalte van de productie perfect aan. De legendarische John Huston regisseerde de film en leverde een indrukwekkende bijdrage met zijn vertolking van Noach. Bestel hier.


Jesus Of Nazareth (1977)

Jesus Of Nazareth
regie: Franco Zeffirelli
Deze film vertelt het gehele verhaal van Jezus Christus. De regisseur heeft zich woord voor woord aan de oorspronkelijke tekst gehouden. Een dubbel-DVD met een indrukwekkende cast: Robert Powell, Claudia Cardinale, Lawrence Olivier, Peter Ustinov en vele anderen. Bestel hier.Bijbel - Mozes (1996)

Bijbel - Mozes
regie: Roger Young
TV-film over het leven van Mozes: het biezen mandje in de Nijl, de uittocht uit Egypte, de ontvangst van de tien geboden en de verdere tocht naar het beloofde land. Met Ben Kingsley als Mozes, Christopher Lee als Ramses, e.v.a. Bestel hier.


Bijbel - Jakob (1994)

Bijbel - Jakob
regie: Peter Hall
TV-film over het leven van Jakob: de zoon van Izaak, de zoon van Abraham. Zijn leven is getekend door de sfeer van zijn jeugd; die van een gescheurd gezin. Hij voelt zich bedreigd en weet zich nergens veilig. Hij probeert conflicten te omzeilen, maar raakt er juist daardoor bij betrokken. Hij bedriegt zijn broer Ezau, haalt zich daarmee zijn woede op de hals en ziet geen andere uitweg dan te vluchten naar zijn oom Laban. Op zijn beurt wordt hij bedrogen door zijn oom, die hem de gesluierde Lea tot vrouw geeft, in plaats van Rachel op wie hij verliefd is. Als hij later ook met Rachel trouwt, stapelen de spanningen in het gezin zich op, zoals vroeger in zijn ouderlijk huis. Zijn lotgevallen leiden tot eenzaamheid maar brengen hem wel nader tot zijn god.
Met Matthew Modine als Jakob, e.v.a. Bestel hier.


Bijbel - Jezus (1999)

Bijbel - Jezus
regie: Roger Young
TV-film over het leven van Jezus. In de woestijn weerstaat hij verleiding door de duivel en begrijpt hij wat zijn taak in deze wereld is. Hij helpt de armen, geneest de zieken, en verricht daarbij wonderen. Zijn schare volgelingen groeit hierdoor gestaag. De heersende godsdienstige autoriteiten, Kafajas voorop, zien hem echter als bedreiging en zorgen voor zijn terdoodveroordeling. Na het laatste avondmaal en het verraad door Judas wordt hij gevangen genomen, gekruisigd en in een grot begraven. Drie dagen later blijkt de grot leeg en verschijnt Jezus aan zijn apostelen.
Met Jeremy Sisto als Jezus, Jacqueline Bisset als Maria en Jeroen Krabbé als Satan. Bestel hier.


Andere delen uit deze serie met verhalen en personen uit de bijbel op DVD:


Monty Python's Life of Brian (1979)

Life Of Brian
regie: Tim Hampton
Brian wordt op zeker moment geboren in Judea, en door drie wijzen per abuis aangezien voor de Messias. Een van de leukste films aller tijden! Bestel hier.


Of zoek zelf een DVD of video!winkel

bijbels | boeken | kunst | DVD's